INFORMATIE

Voor wie?

Heb je al van je decaan of mentor voorlichting gehad over het kiezen van een beroep en/of heb je reeds de open dag bezocht van de opleiding waar je interesse naar uitgaat? Maar twijfel je nog steeds en kun je de knoop van je opleidingskeuze nog niet doorhakken? Schrijf je dan in voor een Meeloopdag bij ARCUS !

Je wilt een goede keuze maken, een goede voorbereiding helpt je daarbij.
Dit zou je kunnen doen vóór de meeloopdag:

  • gesprek met je decaan/mentor/ familie & vrienden;
  • bezoek de open dag van ARCUS;
  • lees opleidingsinformatie op bijv www.arcuscollege.nl;
  • ga bij jezelf na wat je wel en wat je niet leuk lijkt aan het beroep;
  • bedenk ook welke persoonlijke eigenschappen je nodig hebt voor het beroep;
  • schrijf op wat je allemaal te weten wilt komen op de meeloopdag en noteer alvast vragen die je die dag wilt gaan stellen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Onder het kopje ‘meeloopdagen’ maak je allereerst de keuze voor het opleidingsdomein bijvoorbeeld: Travel & Leisure. Vervolgens kies je de opleidingsrichting waar je voorkeur naar uitgaat. Indien je klikt op ‘meld je hier aan’ kom je bij het aanmeldformulier. Boven aan het aanmeldformulier staat vermeld of de meeloopdagen op vooraf vastgelegde datum gaat plaatsvinden of dat de datum nog niet vast ligt. Het aanmeldformulier bestaat uit een aantal stappen. Naast je persoonsgegevens vul je o.a. in welke opleiding je momenteel volgt. Nadat je het formulier hebt verzonden krijg je een bevestiging per e-mail. Jouw decaan krijgt ook een e-mail, waardoor hij of zij ook op de hoogte is waar je gaat meelopen. Binnen 1 week ontvang je per mail een bericht van de opleiding en op het moment dat de datum bekend is waarop de meeloopdag gaat plaatsvinden word je hierover geïnformeerd. Ook je decaan krijgt weer bericht wanneer jij bij Arcus een dagje gaat meelopen. Let op: het is  je eigen verantwoordelijkheid om voor die dag verlof te vragen op je huidige school!

Op de meeloopdag meld je je vervolgens op tijd op de afgesproken plek en je volgt die dag theorie- en/of praktijklessen van de door jou gekozen opleiding.

Na afloop van de meeloopdag ontvang je van ons per mail een evaluatieformulier waarin je kunt aangeven hoe jij deze dag hebt ervaren.

Wij wensen jou een plezierige en informatieve dag !